top of page
Search

Intervju med Nicole S. C. IngemannPortrett: Daria Glenter av Atle Aukan

Nicole S. C. Ingemann er sceneinstruktør, dramatiker og scenekunstner. Stykket hennes "Osteprofessoren" er en komedie inspirert av sanne hendelser, som viser hvordan og hvorfor en kommunistisk professor valgte å gi sin dyrebare oppfinnelse, en ost, til et kapitalistisk meieri.


Klikk på knappen under for å lese mer om Nicole og hennes verkKan du beskrive metoden eller prosessen din når du skal skape et nytt verk?

Prosjektene kommer ut ifra en idé, eller et problem; noe jeg har lyst til å finne ut av. Dette får perkolere i bakhodet over lengre tid, der jeg noterer tråder og ideer som de kommer. Når tiden er inne samler jeg trådene sammen og ser på hvordan de kan sitte sammen i et plot eller en dramaturgi. Nå kan dramaturgien og ideene leke med hverandre, og jeg har kommet til punktet der det er på tide å skrive.


Hvem/ hva er din største inspirasjon, og hvorfor?

Bertolt Brecht er en stor inspirasjonskilde, men også Caryl Churchill, Samuel Becket, Ibsen og Sofokles. Fordi de kaprer noe om mennesket som overgår deres samtid.


Hvilke av dine egne verk er du mest stolt over og hvorfor?

Da må jeg vel trekke fram "Osteprofessoren", fordi den ble akkurat det jeg ante den måtte bli da jeg først kom over historien.


Har du et konkret minne om når det var du fant ut av at du ønsket å bli forfatter/dramatiker?

Nei i grunnen ikke, det var rett og slett livet som førte meg hit.


Hvilken bok var den siste du leste og hva synes du om den?

"En tilfeldig nordman" av Lars Saabye Christensen. Kjempe bra! Kapret noe om samtiden jeg ikke helt kan sette ord på enda.


Har du noen anbefalinger på bøker, filmer eller TV-serier du har sett i det siste, eventuelt hvorfor?

Jeg kan anbefale "En tilfeldig nordmann" og filmen "Triangle of Sadness" av Ruben Östlund.


Kan du fortelle oss om din favoritt karakter? (ja, det er lov å velge egne karakterer)

Jeg kan ikke si at jeg har en favoritt karakter dessverre. Det kommer jo an på resten av forestillingen/historien, derfor har jeg mange og da blir det nødvendigvis også: ingen.


Ditt liv blir dramatisert til film, tv eller skuespill. Hvem ønsker du skal spille deg?

Meget vanskelig spørsmål, må jeg si. Mitt liv dramatisert i film må bli en slags hverdagslig men absurd komedie eller tragedie... usikker på hvilken. Derfor skulle jeg likt å se Rowan Atkinson i rollen som meg, til nød Maggie Smith... Nei, helst Maggie Smith.


Kan du fortelle oss om ditt neste prosjekt?

Mitt neste prosjekt "Å Drukne i Skam" (arbeidstittel) er en tragikomisk monologforestilling om en deprimert kvinne som synes Rupaul Charles fra reality serien "Rupauls Dragrace" har skylda for alt som har gått galt i livet hennes.


Vi har premiere på Salt 20 mars 2024, velkommen !


Hvem hadde du ønsket å jobbe med i et drømmeprosjekt?

Maggie Smith hadde jo ikke vært så ille da, eller Rowan Atkinson for den saks skyld. Skal vi holde oss innenfor landegrensene skulle jeg gjerne skrevet et prosjekt om Kristian Birkeland og den elektromagnetiske kanon i samarbeid med de fantastiske skuespillerne knyttet til Vega Scene.

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page