top of page
Abstract Lines_edited songbird.jpg
OM OSS
Songbird Agency -  et moderne teaterforlag, entreprenør og formidler av sceniske verk.

Songbird startet sin virksomhet som teaterforlag i 2018. Norge hadde ikke en egen teateragent da og gründer og komponist Julian Berntzen så et behov for et norsk forlag som kunne jobbe aktivt med store norske dramatikerprofiler. Det var heller ingen som nødvendigvis tok vare på moderne klassikere og hjalp disse videre utenfor landets grenser. Her var det et potensiale og en stor oppgave.
De neste årene ble travel med å starte forvaltning av rettigheter for en rekke norske og nordiske titler. I dag, 4 år etterpå, har Songbird ca 500 verk i porteføljen fordelt på 90 rettighetshavere. Dette er sceniske rettigheter til skuespill, musikaler, monologer, oversettelser og musikk-rettigheter.
Songbird har valgt en konsentrert profil slik at vi kan gi alle verkene oppmerksomhet og arbeide strategisk for å plassere disse. 

Hva gjør en teateragent?
Vi ønsker å være et aktivt forlag for våre rettighetshavere. Vi vil bruke tid å på å legge en strategi for verkene eller den enkelte dramatiker og komponist. I porteføljen vil vi presentere verkene for de scenene vi tror vil ha utbytte av det enkelt verk og vi vil rapportere til rettighetshaveren. Som agent vil vi kontraktere bestillinger og følge opp rettighetshavernes interesser overfore tredjepart, samt samle inn royalties.  Vi vil også være en sparringspartner for produsenter og instruktører gjennom konsulentvirksomhet fra oss som kan være alt fra å bistå med kompetent dramaturgarbeid, kunstnerisk strategi og utvikling av konsept og ideér.

Et åndsverk er en personlig rettighet som kunstneren eier selv. Songbird Agency får i en periode mulighet til å forvalte denne rettigheten for å sørge for mer tilgjengelighet og forhåpentligvis produksjon av verket på en scene.

De siste 4 årene har Songbird opparbeidet seg en flott vennekrets i hele Norden bestående av litteraturagenter, dramaturger, instruktører og teatersjefer. Sammen med disse jobber vi hardt med å få norsk dramatikk til å slå gjennom på flere scener i Europa. Her har vi og tette samarbeid med sub-forlag i Baltikum, Tyskland og Italia. Vi jobber hele tiden aktivt med å utvide nettverket vårt for å kunne etablere et solid nettverk i Europa, Asia og USA.  

 

JULIAN BERNTZEN

CEO / Head of music / New projects

julian@songbirdtheatre.com

HÅKON DALSBØ

Agent / Rights manager / Office

haakon@songbirdtheatre.com

LARS BERGE

Agent / Film / Research

Lars.berge@songbirdtheatre.com

MAGGIE M. TVEDT

bottom of page