top of page
Search

Intervju med Malmfrid H. HallumPortrett: Malmfrid H. Hallum av Ola Erik Blæsterdalen

Malmfrid H. Hallum er dramatiker og forfatter. Hun debuterte som dramatiker med stykket "Orehei" på Norsk Dramatikkfestival i 2009. I 2014 var Malmfrid nominert til Ibsenprisen for stykket "Rekonstruksjoner". Hun vant Ibsenprisen i 2018 for "Solveigs 2. sang", stykket var en co-produksjon mellom Teater Innlandet og NRK Radioteatret. M.H. Hallum skrevet over 20 teaterstykker, flere av dem har blitt oversatt til andre språk. Verkene hennes er også gitt ut i bokform ved Transit forlag og Spriten forlag.


Klikk på knappen under for å lese mer om Malmfrid og hennes verkKan du beskrive metoden eller prosessen din når du skal skape et nytt verk?

Jeg har ikke én bestemt metode. Prosessen kommer an på hvem eller hva som er prosjektets førstebeveger. Men uavhengig av pross er det viktig for meg å finne frem til et indre driv.


Hvem/ hva er din største inspirasjon, og hvorfor?

Jeg er inspirert av alle mennesker som hver dag står i sin livs kamp.


Hvilke av dine egne verk er du mest stolt over og hvorfor?

Solveigs 2. Sang, fordi det er en tekst jeg ikke er lei av. Et annet verk er "Rekonstruksjoner", som senere avfødet teksten til forestillingen "Asfaltpuls", og har spilt for et publikum siden 2018.


Har du et konkret minne om når det var du fant ut av at du ønsket å bli forfatter/dramatiker?

Jeg skrev min første bok på barneskolen inspirert av tegninger i et ukeblad, men en bevisst forfatterambisjon hadde jeg ikke før etter debuten på Norsk Dramatikkfestival i 2009.


Hvilken bok var den siste du leste og hva synes du om den?

Den siste boken jeg leste var Hege Duckerts biografi om Katti Anker Møller. Boken er medrivende og godt skrevet. Jeg lar meg imponere av forfattere som evner å puste liv og sjel inn i fortidens virkelige mennesker.


Har du noen anbefalinger på bøker, filmer eller TV-serier du har sett i det siste, eventuelt hvorfor?

Jeg kan anbefale å se filmen "Portrett av en kvinne i flammer", ettersom filmen, etter min oppfatning, er et vellykket eksempel på hvordan referanser til musikkstykker og litteratur i en dramatisk handling kan virke som døråpnere for å forstå selve premisset for den oppdiktede handlingen som referansene selv utgår fra.


Kan du fortelle oss om din favoritt karakter? (ja, det er lov å velge egne karakterer)

Jeg kan neven én av mange. Boo Radley i "To Kill a Mockingbird", den usynlige karakteren, som kommer til å symbolisere bokens grunntema.


Ditt liv blir dramatisert til film, tv eller skuespill. Hvem ønsker du skal spille deg?

Sissi Spacek i skrekkfilmversjonen.


Kan du fortelle oss om ditt neste prosjekt?

Jeg skriver for tiden på to bøker. En roman og en sakprosabok.


Hvem hadde du ønsket å jobbe med i et drømmeprosjekt?

Nick Cave og Warren Ellis komponerer musikken til mitt drømmeprosjekt.

45 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page