top of page
Man med bok

SKAFF MEG EN SYNDER

I Skaff meg en synder blir vi tatt med tilbake til 1930tallet. Vi møter fire ungdommer på kanten av voksenlivet og får erfare deres drømmer bli knust og oppfylt. Det handler om vennskap, håp, lojalitet og svik. I en tid hvor kvinners rettigheter ikke sto særlig høyt var det verste som kunne skje at man ble med barn og ikke var gift. Stykket er basert på noveller og viser av Alf Prøysen.

Pressen sier:
Hamar Arbeiderblad - Geir Vestad: Komplett Prøysen
«Skaff meg en synder» er blitt en tett, sammensatt og mangfoldig forestilling om livet både på lokalet og i sin alminnelighet."..."god rytme og flott dynamikk"... "Mørk grunntone...men samtidig er det en forestilling som også har rikelig rom for humoren og varmen hos Prøysen" "Dette er framifrå Prøysen-teater"

Oppland Arbeiderblad - Carl J. Sørheim: Synderne svingte seg
"Det ble trampeklapp for synderne på Fremad i går. Skulle bare mangle"..."Samspillet mellom de fire er strålende og svært troverdig"..."de leker seg gjennom teksten, og det er en avslappende og herlig opplevelse å se dem"
"Vidar Ytre-Arne og Truls Hannemyrs musikk løfter det hele et ekstra nivå"

Ringsaker Blad - Torunn Henriksen: Forestilling som skapt for Fremad
"Sjelden samsvarer form og innhold i en forestilling så godt som her med fire unge som steller i stand fest i et grendehus"..."Og stemning ble det, både lystig, fornøyelig, pinlig, sårt, ampert og trist. Forestillingen rommer alle de menneskelige følelsene enhver med tenårene bak seg kan kjenne igjen. Alle skuespillerne mestret sangen like godt som Prøysens vare stemninger.

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Skaff meg en synder

Originalforfatter:

Alf Prøysen

Basert på: 

Fem noveller av Alf Prøysen

Basert på bok av: 

Fem noveller av Alf Prøysen

Dramatisert av:

Morten Joachim Henriksen

Musikk av:

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Alf Prøysen

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Alf Prøysen

Av:

Alf Prøysen

Antall medvirkende:

2 K 2 M

Varighet:

1 t 40 min

bottom of page