top of page
Man med bok

REISEN TIL JULESTJERNEN

Historien om Sonja, og hvordan hun til slutt finner igjen julestjernen, har trollbundet barn og voksne i mange generasjoner, helt siden den ble satt opp første gang julen 1924.

Julegleden og teatermagien som i snart hundre år har begeistret små og store, videreføres også i år. Nå som alltid skal forestillingen settes opp på barnas premisser – og fornyes der det trengs for å åpne juleteatertradisjonen for alle barn som vokser opp i dag.

Ved å bruke lek, humor og elementer fra hele teaterhistorien, både i scenografi og kostymer, bevares forestillingens varme julenostalgi, og stykkets viktige budskap rendyrkes: Følger man hjertet sitt og er god mot andre, så vil man seire over det som er vondt og vanskelig – et budskap som er minst like relevant i dag som da stykket ble skrevet.

Vi lover en uforglemmelig og vakker kveld i teatret for barn i alle aldre. Vi lover også at Sonja får sin julestjerne til slutt. Og som Sverre Brandt skrev til barna i 1924: «Måtte du få din! For det finnes en julestjerne for alle. Det gjelder bare at vi leter på den riktige måten (tekst fra www.nationaltheatret.com).

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Reisen til julestjernen

Originalforfatter:

Sverre Brandt

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Sverre Brandt

Musikk av:

Johan Halvorsen / Per Christian Revholt

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Sverre Brandt / Johan Halvorsen

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Sverre Brandt / Johan Halvorsen

Av:

Sverre Brandt

Antall medvirkende:

Varierende (12-20)

Varighet:

2 t

bottom of page