top of page
Man med bok

KULER I SOLNEDGANG

Balladen om Jim Reed, Golden Saloon og landet der hendene beveget seg fortere enn tanken.
Livet leves som vanlig i Golden Saloon. Folk flest drikker, spiller og krangler mens de prektige kvinnene til banksjefens hustru prøver å skremme dem alle til bedre moral.
Inn faller den støvete, kalkfattige og ennå navnløse Jim Reed. Han (barnet) vaskes resolutt av banksjefens kvinner, før han slippes ut på gulvet til mobben. De erter ham, inntil han presenterer seg som Jim Reed. Da gyser alle – omtrent som hvis en kom inn på Shalam og presenterte seg som Jesus. Men i dette tilfellet tror de at det er helten som har vendt tilbake. De har behov for å tro sånt i Golden Saloon.
Jim Reed blir tatt hånd om av Sally, men er for naiv til å brukes til sex. Etter at de slemme sorte mennene har kommet inn og laget stor slåsskamp, trår Walt og Jim opp av haugen av mørbankete kropper – som seierherrer. Nå har Jim etter hvert tatt på seg rollen som Walt og andre har presset på ham. Og Walt får befolkningen (etter sterk argumentasjon fra nyladete våpen) til å velge Jim som borgermester. Jim gir gratis drikke til alle og tvangsgifter Doc og Miss Grey. Doc liker det ikke og prøver å skyte Jim, men bommer fordi han er for full. Derfor beordrer Jim Doc hengt, i en fornøyelig hengescene.
Men Sally ser hulheten, skyter Jim og gråter over ham i sluttscenen.

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Kuler i solnedgang

Originalforfatter:

Klaus Hagerup

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Klaus Hagerup

Musikk av:

Egil Omar Kapstad

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Av:

Klaus Hagerup

Antall medvirkende:

30

Varighet:

ca 3 t

bottom of page