top of page
Man med bok

KORREKTUR AV ET SORGENS KAPITTEL

Man er uskyldig inntil det motsatte er bevist – eller?
Rorgen sitter inne. Varetekt. Det er ikke første gang, han kjenner veggene, rutinene, folkene. Likevel er noe annerledes denne gangen. Dette er hans fortelling, hans frie forklaring.
Gjennom Rorgen gir Eivind Riise Hauge en stemme til de innsatte og de utstøtte, en stemme til dem som vanligvis ikke blir hørt, og i hvert fall ikke trodd. Rorgen forteller med kløkt, nådeløs selvinnsikt og humor, stikker både til høyre og venstre, river oss alle ned fra pidestallen og gjør oss litt klokere.

«I Eivind Riise Hauges Korrektur av et sorgens kapittel stirrer vi rett inn i blikket til en som ikke lenger har noe å tape. (…) Resultatet er denne springskallen av ei bok. (…) Rorgens historie viser hva som kan skje om samfunnsfellesskapet svikter igjen og igjen.»
Karoline Henanger, Klassekampen

«Rorgen er en forfriskende annerledes romankarakter i norsk samtidslitteratur. (…) At Hauge evner å gi voldelig serieforbryter en så intim og troverdig stemme, er intet mindre enn imponerende. Rorgen er en velskapt karakter og hans tidvis ville tankestrøm fyller romansidene med forbausende enkelhet.»
[5 av 6 hjerter] Joakim R. Berthelsen, Bergens Tidende

«Roman som river og røsker. Korrektur av et sorgens kapittel er en praktfull roman.»
[Terningkast 5] Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Eivind Riise Hauge tegner et troverdig bilde av sin hovedperson, Rorgen, en sammensatt person som gjør seg innsiktsfulle, kloke og såre refleksjoner. Kvaliteten i teksten ligger også i det musikalske språket og i hvordan historien utfolder seg - hvordan vi stadig får et større og mer sammenhengende bilde av hvem fengselsfuglen Rorgen er. Dette er en av de beste romanene jeg har lest på lenge.»
Frode Thuen

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Korrektur av et sorgens kapittel

Originalforfatter:

Eivind Riise Hauge

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Musikk av:

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Av:

Eivind Riise Hauge

Antall medvirkende:

Varighet:

bottom of page