top of page
Man med bok

KAPPE LAND

Nyere forskning viser at stress og traumer fra ekstreme opplevelser kan sette seg på cellenivå og overføres til neste generasjon. Hva skjer når ei hel bygd blir ramma?

Sjette september 1942 smeller det på Tangen ved vakre Majavatn. Gestapo er på sporet av motstandsbevegelsen, og de har fått tips om nedgravde våpen på garden. Menn fra Linge-kompaniet ligger i bakhold, og det blir en blodig trefning.

Midt i kaoset finner vi Gustav Kappfjell. Han er på feil sted til feil tid, ute i et uskyldig ærend. Under okkupasjonsdagene i 1940 kjempa Gustav tappert side om side med mange unge menn fra Helgeland, men nå er han lei og sjuk av krig og elendighet. Han vil bare leve i fred med naturen.

Femti år seinere står Gustav på Majavatn stasjon hvor ei ung tysk kvinne på flukt fra sine egne barndomstraumer stiger av toget. Hun er på jakt etter svar, og Gustav tvinges tilbake til de dramatiske krigsdagene, til minnene han helst vil glemme. Det utvikler seg til en kamp på liv og død.


«Kappe land» er navnet på en gammel barneleik, hvor målet var å stjele land med en kniv. I forestillinga "Kappe land" får vi oppleve hvordan internasjonal storpolitikk påvirka ei lita bygd i Nordland. Tjuefire unge menn måtte bøte med livet. Gustav var en av dem som overlevde. Dette er hans historie.

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Originalforfatter:

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Musikk av:

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Av:

Antall medvirkende:

1 k 3 m

Varighet:

bottom of page