top of page
Man med bok

INDIANEREN

Det er indian summer og fødselsdag hos familien Brede, en familie med privilegier, penger og posisjoner. Ekteparet Henriette og Carl Henrik skal feire sønnen Daniels 9-årsdag sammen med den nærmeste familien. Men denne dagen skal bli svært annerledes enn alle hadde sett for seg. Det er på tide at noe tar slutt, og noe annet får begynne.

"Indianeren" av Tore Renberg hadde urpremiere på Rogaland Teaters hovedscene 10. mai 2017 og spilte for fulle hus. Stykket mottok stående applaus hos publikum og likeledes i pressen. Man har merket seg forfatterens forfriskende blanding av tragedie og komedie, og sammenlignet "Indianeren" med Ibsen, Edward Albee og Tsjekhov.

Kritikerne sier:

«Renberg rullar ut ein toaktars cliffhanger der vi heile tida forstår at noko skal skje eller har skjedd, men ikkje kva. Historia tar stadig overraskande vendingar, og ikkje alt er slik vi trur … Overtydande bra … Eit familiedrama som tematisk kan minne om både Edward Albees «Hvem er redd for Viriginia Woolf» og Henrik Ibsens «Lille Eyolf», men utan på noko vis å kopiere … Fullt av humor, varme og menneskeleg innsikt».
- Amund Grimstad, Klassekampen

«Dette vil dere se, folkens! Det er hylende morsomt. Det er gripende til tårene tar oss, og det er uendelig, uendelig ømt. Indianeren er Tore Renberg på sitt beste … Vidunderlig ujålete.»
- Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Indianeren

Originalforfatter:

Tore Renberg

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Musikk av:

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Tilgjengelige språk:

NO / DE

Sangtekster av:

Av:

Tore Renberg

Antall medvirkende:

4 K 3 M

Varighet:

2 t

bottom of page