top of page
Man med bok

G7

Gud, Allah, Kami, Tao, Buddha, Kon Fu Tse, Brahman, Sankt Peter, Zevs og Jesus.

Hvem er mektigst i verden? Finnes det i det hele tatt en høyere makt som trekker i trådene? Og hvem er det i så fall som besitter denne makten?

G7, eller «Gruppen av syv», som de kaller seg, er en organisasjon som består av statslederne fra de syv viktigste industrilandene i verden. Og det er de selv som har definert seg som dette. De seks første landene i gruppen, USA, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Italia slo seg sammen allerede i 1975, under navnet G6. Året etter sluttet Canada seg til, og gruppen ble til G7. Av og til inviterer G7 Russland. Da heter organisasjonen G8.

Det sier seg selv at det er mye makt samlet i samme rom når G7 møtes. Det er derfor det blir så mye oppstuss rundt møtene. Hver gang samles horder av sinte demonstranter i gatene utenfor. Og det er ikke uten grunn. Bak lukkede dører fatter G7 vedtak som påvirker oss alle.

Det de færreste vet er at det finnes en annen organisasjon som også heter G7. Og denne organisasjonen har, eller hadde, enda mer makt. Den ukjente G7 består av de syv viktigste åndelige kreftene menneskeheten kjenner til. Også disse er utnevnt av seg selv, naturligvis. Og i likhet med den G7 organisasjonen vi kjenner fra jorden, så blir også den åndelige Gruppen av Syv av og til satt ut av spill på grunn av interne konflikter.

G7 hadde urpremiere på Teaterhuset Avant Garden i 2012. Produksjonen var et samarbeid mellom Teaterhuset Avant Garden, Trøndelag Teater og Teaterkompaniet Pontenegrinerne.

Autor/Autorer:

Originaltittel:

G7

Originalforfatter:

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Musikk av:

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Av:

Ingrid W. Nilsen og Eivind Salen

Antall medvirkende:

11

Varighet:

bottom of page