top of page
Man med bok

DET TUSENDE HJERTET

Søskenparet Nina og Anton får et farlig og spennende oppdrag den dagen Aleksander Semjonov ligger halvdød på trappen deres. Den gamle mannen har mistet hjertet sitt og har få dager igjen å leve.
Den framfuse Nina og den skeptiske Anton blir sendt ut på en vill reise på jakt etter hjertet hans. Reisen skal forårsake at Nina blir frastjålet hjertet sitt, den skal sende dem til Irina Svetlanas samling av kroppsdeler i katakombene under St. Petersburg, og den skal sende dem til den svenske landsbygda og Brødrene Engdahls tidsmaskin, før de ender opp i istiden hos den fryktløse hjertettyven Nana Nekarina.

Et viltert, rørende og humørfylt stykke som sender tankene til Roald Dahls burleskerier og folkeeventyrenes reiser, signert en av våre fremste forfattere, Tore Renberg, med musikk av tidligere Kaizers Orchestras Janove Ottesen.


Pressen sier:

”Et stykke som bør eksporteres til andre byer, andre teatre og andre hjerter ... et actionfylt eventyr som makter å røre ved de viktigste tingene i livet ... Renberg og Ottesen har skapt en på alle måter moderne barneteateroppsetning ... stykket har en voldsom vilje og indre kraft ... puster liv i en lenge forsømt sjanger”

– Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad

.
”Glem ”Reisen til Julestjernen”. En ny, moderne barneteaterklassiker er født. ... Det er en historien om å våge mer enn du egentlig tør, om å stå opp for de du er glad i, og om at samhold gir styrke mot onde krefter. Den blir fortalt uten pekefiinger, men med varme og absurd fantasi, i et moderne formspråk. Slik er ”Det Tusende hjertet” en fabulerende fabel for vår tid, som har alle muligheter til å bli en ny klassiker i barneteaterverdenen.”

– Marianne Terjesen, NRK
Terningkast: 6


– Leif Tore Lindøe, Rogalands Avis
”... et overdådig sceneeventyr ... En familiemusikal som kiler fantasien med sitt innhold og som imponerer med sin gjennomføring ... en glitrende oppvisning ... ”Det Tusende Hjertet” sprer dobbel glede. Glede ved å overvære en usedvanlig god, underholdende familieforestilling. Og glede ved å se aktørenes formidlingsglede.”

– Astrid Slettbakk, VG

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Det tusende hjertet

Originalforfatter:

Tore Renberg og Janove Ottesen

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Musikk av:

Janove Ottesen

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Tore Renberg og Janove Ottesen

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Tore Renberg og Janove Ottesen

Av:

Tore Renberg og Janove Ottesen

Antall medvirkende:

ca 20

Varighet:

1 t 45 min

bottom of page