top of page
Man med bok

SNØDRONNINGEN

Den folkekjære danske forfatteren Hans Christian Andersen utga eventyret Snødronningen i 1845.
I dette klassiske eventyret hersker ondskapen i skikkelsen av Snødronningen. Et speil er roten til hennes vrede. Klarer våre helter, bestevennene Gerda og Kay, å stoppe den mektige Snødronningen?

Snødronningen har et magisk speil, kalt trollspeilet, som har makten til å forvandle menneskers oppfatning av verden. Det utelater alle positive og vakre aspekter og fokuserer kun på det negative slik at de som titter i speilet får et forvrengt bilde av seg selv. Men en dag knuses speilet i milliarder av biter. Bitene virvler rundt og blåser inn i menneskenes hjerte og øyne, slik at hjertene deres fryser til is, og de ser alt med onde øyne.

En tid senere møter vi barna Kay og Gerda, som bor ved siden av hverandre i en bygård i storbyen. Kay og Gerda er bestevenner. De tar vare på hverandre og har et helt spesielt forhold. Til jul får de en kjelke sammen, men en dag stikker Kay av med kjelken etter å ha fått biter av Snødronningens onde speil i seg. Gerda legger ut på en reise for å finne ham. Underveis møter hun flere hindringer, og får en morsom følgesvenn i form av en kråke som snakker mange språk ved hjelp av ordbøker han finner. Gerda treffer videre, syngende blomster, en selvskapsyk gamel kone, en røverbande, et forfengelig reinsdyr. Hun kommer til slottet hvor alt er “amazing” og hun ender opp tilsist for å kjempe mot det onde.

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Snødronningen

Originalforfatter:

Basert på H.C. Andersen

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Vidar Magnussen

Musikk av:

Julian Berntzen

Antall i orkester:

Varierende, backingtracks kan leies

Sangtekster av:

Vidar Magnussen

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Vidar Magnussen

Av:

Julian Berntzen og Vidar Magnussen

Antall medvirkende:

17 (varierende)

Varighet:

1 t 45 min

bottom of page