top of page
Man med bok

MARKUS & JULIE

Markus er konstant forelsket i mange – gjerne samtidig – og faller for en pen øreflipp, en skjev fortann, et par vakre øyne. Men saken er at ingen av de utkårede vet at han er hemmelig forelsket i dem. Han er så sjenert at han ikke en gang tør å snakke med en pike. Han betror seg til Sigmund, klassekameraten, som snusfornuftig forer Markus med råd fra sin ”enorme” erfaring på kjærlighetens tornebelagte sti. For så å erobre både den ene og den andre som Markus var betatt av. Men sånn kan det gå når hormonene er i fri flyt, og nye, ukjente følelser herjer i guttegærne jenter og jentegærne gutter i overgangen fra barn til voksen.
Klassen skal sette opp et skuespill, og hva er vel mer passende for ungdommene enn verdens mest kjente kjærlighetshistorie – Romeo og Julie. Engelsklærer Waage overvåker det hele. Prøvetiden begynner, og det gjør også forviklingene. For det første dukker en ny pike opp i klassen, Alexandra (fra Paris, tenk!). Hun skal selvfølgelig spille Julie. Og Sigmund får rollen som Romeo .Hvorfor i alle dage er Alexandras mor, Sara, med på prøvene? Hva skjer da ”Julia” blir syk? Og Markus, hvor befinner han seg for tiden? Er han kommet over at Sigmund stjal Ellen Christine fra ham? Kanskje har han fått større selvtillit etter at han slo opp med Mona?
Det blir en forvirrende og noe rotete prøvetid, men endelig går teppet opp for premieren på Shakespeares skuespill – med fullsatt sal. Første akt er ferdig. Det er da rektor reiser seg i all sin fylde og avlyser opprørt andre akt. Hva i all verden er det som er galt, og hvordan takler ”skuespillertruppen” denne beskjeden? (Trøndelag teater)

Autor/Autorer:

Originaltittel:

Markus & Julie

Originalforfatter:

Klaus Hagerup

Basert på: 

Basert på bok av: 

Dramatisert av:

Klaus Hagerup

Musikk av:

Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian

Antall i orkester:

Sangtekster av:

Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian

Tilgjengelige språk:

NO

Sangtekster av:

Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian

Av:

Klaus Hagerup, Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian

Antall medvirkende:

4K 7M + ensemble

Varighet:

ca 2t 30 min

bottom of page