top of page
Search

Intervju med Håkon DalsbøPortrett: Frode Gjerløw

Håkon Dalsbø er agent hos oss på Songbird, men i februar debuterer han som dramatiker med stykket "Det mørke fortet - et Minecraft eventyr" som han har skrevet sammen med Frode Gjerløw. "Det mørke fortet- et Minecraft-eventyr" har urpremiere ved Riksteatret 16. februar 2024 og er et samarbeidsprosjekt med Teatret Vårt i Molde og Hålogaland Teater.Klikk på knappen under for å lese mer om Håkon og hans verkKan du beskrive metoden eller prosessen din når du skal skape et nytt verk?

Jeg har nok ikke enda funnet en fast metode på prosessen min. Som regel starter det hele ut fra en observasjon, en følelse eller opplevelse. Jeg bruker mye tid på å knytte sammen flere relevante opplevelser og hendelser til denne. Helt i starten setter jeg meg ofte ned og skriver ut alt jeg tenker og ser for meg. Det en ukritisk fase hvor jeg prøver å samle all informasjon og inspirasjon. Etter hvert begynner jeg å spisse mer og mer det jeg ønsker å formidle, og det skjer gjennom samtaler med andre og mer skriving. Kort oppsummert er vel metoden å bruke sansene, for så å bruke hodet og følelsene, deretter skrive mye, prate mye og så skrive mer.


Hvilke av dine egne verk er du mest stolt over og hvorfor?

Folks historier. Det å høre andre snakke om livene sine og observere hvordan folk på ulik måte møter livet og alle dets utfordringer gir meg mye inspirasjon.


Har du et konkret minne om når det var du fant ut av at du ønsket å bli forfatter/dramatiker?

Jeg debuterer i 2024 med Det Mørke Fortet - Et Minecraft-eventyr på Riksteatret, i samproduksjon med Teatret Vårt i Molde og Hålogaland Teater. Så jeg må nok si at det er det verket jeg er mest stolt over.


Har du et konkret minne om når det var du fant ut av at du ønsket å bli forfatter/dramatiker/komponist?

Det har vært der hele tiden siden interessen for skriving og formidling har vært med meg så lenge jeg kan huske. Men jeg hadde en opplevelse hvor jeg som ganske liten begynte å skrive ut ting jeg opplevde og følte, og når andre leste dette så jeg hvordan det berørte de. Opplevelsen av at ord kan gjøre så mye med mennesker gjorde nok til at jeg tenkte at dette ønsker jeg å gjøre mer av.


Hvilken bok var den siste du leste og hva synes du om den?

Jeg har akkurat startet på en ny runde med en av mine store bokopplevelser fra barndommen, nemlig Narnia. Disse leste jeg om og om igjen som barn så nå har jeg hentet det frem igjen for å oppleve det på nytt som voksen. Jeg kan ikke si annet enn at jeg storkoser meg med det!


Har du noen anbefalinger på bøker, filmer eller TV-serier du har sett i det siste, eventuelt hvorfor?

Nå for tiden leser jeg lyrikk, og da har jeg gått tilbake til å lese Halldis Moren Vesaas. Det finnes så mange skatter her, så det er min anbefaling!


Kan du fortelle oss om din favoritt karakter? (ja, det er lov å velge egne karakterer)

Jeg vet ikke om det er min favoritt-karakter, men Sherlock Holmes er en fascinerende karakter syns jeg. En karakter som jeg til tider kan bli frustrert på, samtidig som jeg får litt omtanke for han.


Ditt liv blir dramatisert til film, tv eller skuespill. Hvem ønsker du skal spille deg?

Dette har jeg ikke et godt svar på...53 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page