top of page
UTVALGTE VERK: BARNETEATER
HYPER I EGYPT
av Thor Soltvedt

Per Viggo klarer ikkje å sitje i ro verken heime eller på skolen. Han seier det er fordi han har maur i underbuksene. Rundt han skjer det alltid noko sprøtt. På skolen kallar dei han for HyPer.
På skolen veit ikkje Rektor Grå og lærar Vera kva de skal gjere med HyPer. Med humor og kjærleik skildrar forfattaren Thor Soltvedt urokråka som sjølv om han ikkje kan sitje stille utfaldar seg og finn sin retning. Gjennom å skrive oppdagar plutseleg HyPer og rektor Grå at dei har den same sterke interessa for det gamle Egypt med faraoane, pyramidane og gravkammera. Då oppstår det eit vennskap som etter kvart sender HyPer og rektor Grå på ei dramatisk reise tilbake i den egyptiske historia.

PANAMA ER ALLE TIDERS
av ALEXANDRA MOLTKE JOHANSEN

Panama er alle tiders etter boken av den tyske forfatteren og tegneren Janosch er den enkle historien om to venner der reiser ut i verden på eventyr og som kommer klokere hjem igjen.
Vennene Bjørn og Tiger bor i et lite hus ved en elv, hvor de koser seg, fisker og har det godt. En dag kommer det en tom kasse der det står “Panama” flytende på elven. Kassen lukter helt fantastisk av bananer og Bjørn og Tiger bestemmer seg at de må finne Panama - deres nye drømmeland. Vennene pakker en tigerand og fiskestand og reiser ut i det ukjente. På reisen deres møter de en forvirret mus, en kråke, et pinnsvin og en hare som har det aller søteste huset. Til slutt finner de deres drømmeland.
Panama er alletiders er en filosofisk fortelling for de minste publikummerne om hvordan vennskap kan gjøre oss mer modig.

OLE ALEXANDER FILIBOM-BOM-BOM
av ANNE-CATH VESTLY

Lille Ole Aleksander bor sammen med mor, far og hunden Puffen i en blokk i byen. Ole Aleksander er en hjelpsom liten fyr som mener bare godt når han lar Puffen ta oppvasken, og når han inviterer mange flere til bursdagen sin enn han har fortalt mor. Og han er nysgjerrig, han vil gjerne gå ut alene, men så hender det kanskje at han glemmer seg og følger etter et musikkorps ... Og plutselig vet han ikke hvor han er! (www.gyldendal.no)

KARSTEN OG PERTA - UNIVERSET
av TOR ÅGE BRINGSVÆRD

Karsten og Petra er bestevenner og går i samme barnehage. Sammen opplever de mye morsomt. Historiene om Karsten og Petra er en av de største norske barneboksuksessene noensinne

bottom of page