UTVALGTE VERK: NOVEMBER
ALDERENS VÅR
av Lena Steimler

Lise, er blitt enke og trenger tid til sorg og ettertanke. Men det blir langt fra fred og ro når sønnen hennes, hans svigerfamilie og naboer i bygården strømmer inn i stuen hennes, en etter en. Alle med egne agendaer. Noen bedre skjult enn andre. Kaoset blir en stor omveltning for Lise, men også en ny start.

MATER NEXUS
av Lene Therese Teigen

Ni personlige historier om livet: Ni personer bundet sammen på ulike måte: Mødre, døtre, søstre, svigerinner og barndomsvenner. Første del beskriver de ni i ulike miljøer. I sentrum står Berit, en framgangsrik karrierekvinne. Når hun få beskjed om at hun har brystkreft avlyser hun motvillig sine planlagte møter og tvinges til å revurdere sin livssituasjon. I del to samler hun sine døtre, søstre og venninner til en middag og når vinen flyter slipper vennene sine masker og det sanne bildet blir både komisk, påtrengende og ubehagelig. Og konfliktene som er blitt plantert i første del, vokser og gror, skyter skudd, blomstrer og brister i en storartet freske over menneskets moderne relasjoner.

VERDA ER EIN SKANDALE
av Toril Solvang

Etter et hektisk tiår i hovedstaden tar Agnes Ravatn mann og baby med seg fra Frogner og flytter til den vesle vestlandsbygda Valevåg for å roe ned i permisjonstida. I et forfallent småbruk uten internett, omkranset av skog, fjell og sauer, milevis unna kulturandedammen i Oslo, snirkler dagene seg sakte forbi for den lille familien. Kveldene går med til å drikke vin og samtale med den nærmeste naboen: vennen og forfatterkollegaen Einar Økland. "Verda er ein skandale" handler om lykke, skriving, det enkle livet og jakta på det perfekte knekkebrødet.